Акције

Акција добровољног давања крви 23.11.2019. Budva

Град Будва је обележио свој дан низом манифестација и догађаја међу којима је и хуманитарни догађај у организацији Удружења добровољних даваоца крви „Радивоје Пима“ и општине Будва.
Међу позваним гостима било је и наше Хуманитарно удружење „У срцу“ као и велики број удружења из Србије, Републике Српске и Црне Горе. Акција добровољног давања крви 23. новембра под називом „Љубав је када некоме даш крв“ била је успешна и прикупљено је око125 јединица крви. У име општине Будва акцију је подржао и донирао крв председник Општине Будва Марко Царевић, потпредседник Владимир Булатовић и шеф кабинета председника Никола Јовановић. Сам догађај давања крви забележиле су екипе телевизија и новинских кућа међу којима је и РТВ Будва.
Хуманисти региона били су пријатно дочекани, а за то су заслужни чланови удружења „Радивоје Пима“ на челу са Рајком Кузманом. Ђаци и професори Средње мјешовите школе „Данило Киш“-Будва својом љубазношћу и услугом учинили су да се сви учесници осете пријатно и позитивно током боравка и акције добровољног давања крви.
На свечаности уприличеној учесницима додељене су захвалнице у позитивној атмосфери са жељом да се настави успешна сарадња међу хуманитарним удружењима. У име удружења „У срцу“ присуствовали су председник удружења Сузана Нујић, секретар Ненад Ћурчић и члан Наџорног одбора удружења Јовица Арсић. Ово је наше прво присуство овом традиционалном догађају али наша сарадња датира дужи временски период.
У жељи да нам приреде пријатно изненађење домаћини су нам омогућили да посетимо Манастир Свете Тројице Стањевићи изнад града Будве. О самом манастиру и његовој лепоти говорио је Игуман Јефремије уз предах и послужење за госте. Природа у јесењим бојама, ветар и поглед на море уз необјашњив мир који нас је зауставио од свог нашег брзог начина живота и рада преточило се у осећај да се опет вратимо на ово свето место.
Свима који су учествовали у организацији хуманитарног догађаја искрено се захваљујемо, а посебно удружењу „Радивоје Пима“, породици Пима, Средњој школи „Данило Киш“, Градоначелнику Будве, хотелским објектима који су угостили учеснике, Туристичкој организацији града Будве, електронским медијима, водитељки програма, музичарима, љубазном особљу ресторана „Парма“. Велика захвалност Манастиру Свете Тројице Стањевићи.

Победници ове акције су чланови удружења „Радивоје Пима“- Будва. Браво за акцију !